MediaPuls - Torgeir Waterhouse i IKT-Norge om Safe Harbor, Privacy Shield, personvern "og sånt"

Hva betyr egentlig Safe Harbor eller Privacy Shield for deg og meg? Økt sikkerhet og personvern mellom EU og USA, eller bare feitere lommebøker for advokater? Kan Dropbox, Facebook, Gmail, Twitter og SoundCloud forsvinne for oss her i Europa, hvis ikke tjenestene plasseres fysisk i Europa? I denne episoden av MediaPuls har vi tatt oss en prat med Torgeir Waterhouse i IKT-Norge. Torgeir har vært direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge siden 2010. Han er en innbitt motstander av Datalagringsdirektivet, og samtidig en forkjemper og sterk bidragsyter til “Lær kidsa koding”. Og mye mer.

I tillegg diskuterer Marius og Hans-Petter de øvrige personvernsakene som har vært omtalt i mediene i det siste. Om DNB og VIPPS, om Datatilsynet og beacons (eller nettvarder), og om FBI som ønsker å få seg en bakdør inn i Apple sine telefoner. Og om FBI som ble hacket.

Takk for at du lytter til MediaPuls. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

Helt til slutt må det nevnes at vi nå tester ut å gå over til 3 episoder i uken. Søndag kveld, tirsdag kveld og torsdag kveld.

Gi oss gjerne tilbakemelding på om kortere episoder – og økt frekvens er positivt eller ikke.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets