MediaPuls - Episode 31 : Annonse-tvang, Even goes Viral, digitaliseringshype og fra VG til YouTube

Reklame skal du ha, enten du vil eller ikke. VG vil tvinge alle seere på VGTV til å se annonser. Både prerolls og midrolls og med autoplay. VG har klekket ut en måte å omgå annonseblokkering for å tvinge opp inntektene. Ønsker virkelig merkervarer og annonsører å tvinge seg på sine kunder?

VGTV gikk i 2014 med 71 millioner kroner i underskudd, etter en omsetning på 62 millioner. Tallene for 2015 er ikke offentlige. Avisen er midt i en kuttprosess, og VGTV er en av avdelingene som er rammet. Gutta hos LevelUp slutter hos VGTV etter ni sesonger og satser videre på YouTube. De fikk uventet hjelp fra sine fans, og MediaPuls ringte opp Rune Fjeld Olsen for å høre mer om den nye hverdagen.

Endelig - vil mange si - er det slutt for viralsider i norsk presse. Even Aas Eng i Venture Factory kjøper Buzzit, tar det av redaktørplakaten og gjør det om til en 100% kommersiell viralsatsning. MediaPuls har tatt en prat med mediemogulen og Venture Capitalisten for å høre hvilke tanker han har om Buzzit fremover.

Hos...

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Gadgets
Technology/Podcasting
Technology/Tech News