Episode 128 - Snapchats største utfordringer

Snapchat er klar for børsnotering, men alt er ikke rosenrødt: Vi ser på de største utfordringene, og får besøk av Google-sjef Jan Grønbech.

Trønder-Avisa merker de harde tidene, og går nye veier for å posisjonere seg for fremtiden. Hatten av for journlistene Mari Knudsen By Rise og Lajla Ellingsen i Adresseavisen, og VG+ ble det første mediehuset i Norge med over 100,000 digitale abonnenter.

MediaPuls fikk nesten 30 nye omtaler i iTunes på en uke, uten at det ga langsiktig virkning på plassering. Det gikk opp, og så ned igjen, til tross for kraftig vekst i både avspillinger og omtaler.

Kameraselskapet Snap klargjøres for børsen, men pengene renner raskere ut enn inn, og veksten ser ut til å avta. Blir det kortvarig moro for VG og annonsører som Altibox? Vi får besøk av Lena Bjørck i Altibox for å høre mer om motivasjonen bak, og forventningene fremover.

Facebook og Google bremser derimot ikke, men fosser frem både nasjonalt og internasjonalt. Fortsetter veksten vil gigantene snart ha en dominerende posisjon i det norske reklamemarkedet. MediaPuls tar en kort prat med den norske sjefen i Google Norge, Jan Grønbech, som innrømmer å være en løs kanon på dekk.

I spalten «Sosiale medier siden sist» saksøkes noen for å ha kringkastet en boksekamp via Facebook Live. Lego lanserer nytt sosialt medium for barn, og Facebook har oppdatert algoritmene for å slå ned på Facebook-sider som ber brukere like, dele og kommentere for å øke den organiske rekkevidden.

Takk for at du lytter til MediaPuls!

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Gadgets
Technology/Podcasting
Technology/Tech News