Episode 123 - Amedia fulgte hjernen og ikke hjertet

Amedia valgte Google, og skrota Schibsted. The New York Times er ute med ny rapport om deres digitale retning. Internett er snart den største reklamekanalen, og Google+ satser på nytt!

Det tok lang tid, men satt kanskje ikke så langt inne, for Amedia syntes det var til slutt svært enkelt å gå for annonseplattformen til Google. Samarbeidsprosjektet mellom de norske mediehusene Schibsted, Polaris Media og Amedia startet i 2015, men først nå bestemte Amedia seg. De valgte å følge hjernen og ikke hjertet.

I 2014 ble den interne medierapporten fra The New York Times «lekket». Marius har lest gjennom den ferske 2017-rapporten, og er ikke sikker på om han er imponert eller ikke.

Mediebarometeret for 2016 er klart. Papir taper, og nettet vinner. Og i løpet av 2017 er sannsynligheten stor for at det internett blir større enn TV, og dermed størst av alle reklameflater. Pihl-indeksen foreligger også, og bekrefter papir-nedgangen i kilo.

12 år gamle Katelyn Nicole Davis tok sitt eget liv på Facebook. Google+ satser på nytt. Facebook planlegger å investere 3 milliarder dollar på VR-teknologi, og slutter å betale publisister for å legge ut Live-video, og Hans-Petter oppfordrer alle influencere å være stolte av sine annonsører.

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets