Episode 122 - Blir du rik på Facebook-videoer i 2017?

Facebook skal gjøre mulig å tjene penger på video, og Dagbladet skal tjene penger på bloggere. Men gir Facebook nok, og er Dagbladet ikke for sent ute?

Hans-Petter er forkjølet. Marius synes det renner over av temaer.
Det nye året er skikkelig i gang med andre ord. Mette-Marit snubler i sin refs av mediehusene. Justisdepartementet bryter loven. Norske selskaper finansierer Breitbart News. Tyskland frykter Russland, og det bør kanskje Norge også gjøre. Og mediehus lager kartell.

Hos Facebook skjer det også mye om dagen, og for norske mediehus og annonsører så er kanskje den største at de kommer med mid-roll i videoer. I tillegg kommer også Instagram Stories med video-annonser. Men er mid-roll-reklame på Facebook-videoer til å bli rik av, spør Marius og Hans-Petter.

Dagbladet har planer den ene uken om å legge ned papiravisen, og den andre uken skal det satses på bloggere. Vi har tatt praten med John Arne Markussen, sjefredaktøren i Dagbladet, for å høre mer om satsningen.

Og som om ikke det er nok, avslører Marius hvilken popgruppe fra 80-tallet han digger.

Sammen med Medier24 og AdLink Media inviterer vi alle som er intr i og opptatt av podkast, til et halvdagsseminar på Thon Hotel Conference i Oslo sentrum. Meld deg på via http://bit.ly/podkastdagen

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Gadgets
Technology/Podcasting
Technology/Tech News