Episode 107 - Luringen Joner og listige Listhaug

Norge stod stille 22. november. Alt handlet om Joner, Listhaug, NOAS og Anorak. Altfor lite handlet om retorikken.

Det skal aldri være noen tvil om hvem som er avsenderen. Kommunikasjon bør være sant og ekte. Det som først virket som en spontan reaksjon på retorikken og Lik&Del-strategien til Sylvi Listhaug, ble plutselig ikke like ekte når det viste seg at reklameselskapet Anorak hadde hatt en finger med i spillet.

Og i stedet for at mediene debatterte retorikken, tok de heller tak i reklamekampanjen, PR-stuntet, bløffen og lureriet. NOAS fikk mange penger, og Listhaug fikk sine 100,000 Facebook-fans.

I tillegg til listige Listhaug, registrerer Marius og Hans-Petter at dette er siste episode av MediaPuls før vi får ny generalsekretær i Norsk Presseforbund. Sosiale medier-sjefen i Aftenposten tar sluttpakke, og nyheter bør merkes for å skåne de yngste.

Toget for falske nyheter ruller videre, og Google sponser flere prosjekter for å komme falske nyheter til livs med Google Digital News Initiative. Facebook vurderer å kjøpe sin egen fakta-sjekker, og tar til orde for å sensurere innhold for å komme seg inn i Kina.

Dette og mye mer i en passe temperert episode.

REKLAME: Meltwater sponser MediaPuls i uke 46 og 47, og i den anledning har vi gleden av å tilby våre lyttere en fullstendig medieanalyse. Gå inn på episode 107 på MediaPuls.no, og klikk på Meltwater-lenken der. Legg igjen ditt navn og epost, og skaff deg en komplett oversikt over 2016, slik at du går bedre rustet inn i 2017!

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Gadgets
Technology/Podcasting
Technology/Tech News