Episode 104 - Er Facebook en trussel for demokratiet?

Like sikkert som at Donald Trump ble valgt til Amerikas president, var det at mediene ville legge noe av skylden på Facebook.

Er Facebook en trussel mot demokratiet? Er det Facebook sin feil og ansvar at falske nyheter blir produsert og delt? Er Facebook skyld i ekkokammerene? Marius og Hans-Petter tar debatten, og har et par forslag på hvordan man kan gjøre en liten innsats selv.

Vi tar en kikk på Hammer og Hanborg sin kåring av årets digitale ledere, og registrerer at det kun er en fra mediebransjen blant de 15 beste.

Vi ser litt nærmere på Google som nå vil begynne å indeksere internett basert på det mobile innholdet, og vi runder av som alltid med sosiale medier siden sist.

I tillegg har vi gleden av å tilby våre lyttere en fullstendig medieanalyse fra vår sponsor, som er norske Meltwater. Gå inn på episode 104 på MediaPuls.no, klikk på Meltwater-lenken der. Legg igjen ditt navn og epost, og skaff deg en komplett oversikt over 2016, slik at du går bedre rustet inn i 2017!

Også må det legges til at Marius glemte å skru på den «orntlie» mikrofonen i denne episoden, men tok opp hele episoden via PC-ens mikrofon. Derfor en «smule» dårligere lyd fra Mr Karlsen.

Tidslinje:

00:00 - 01:50 - Innledning
01:50 - 05:31 - Årets digitale ledere
05:31 - 06:25 - Medieanalyse 2016 fra Meltwater (reklame)
06:25 - 12:50 - Google indekserer internett "mobile first"
12:50 - 30:50 - Er Facebook en trussel mot demokratiet?
30:50 - 39:08 - Sosiale medier siden sist

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets