Episode 103 - Trumps triumf og medienes avmakt

Det utenkelige skjedde. Trump triumferte, stikk i strid med alle meningsmålinger og spådommer fra USA-eksperter. Hvordan tok de så feil?

MediaPuls må ta for seg det amerikanske valgresultatet. «Dette går mot et valgskred for Hillary» kunne journalister og andre USA-eksperter berolige oss med. Men den gang ei.

Flyselskapet Widerøe kuttet det tradisjonelle markedsbudsjettet til margen, og satset på egne kanaler og sosiale medier. Resultatet er økt nettrafikk, økt omsetning og den beste Facebook-siden blant de norske flyselskapene. MediaPuls tok praten med Åsta Braathen, som er salg- og markedsdirektør, for å høre mer om hvordan de markedsfører og kommuniserer med markedet sitt.

I Norge har vi sett en dramatisk nedgang i antall politiske debatt-programmer. Med mindre enn ett år til neste stortingsvalg, har Høyre gjennomført sin første live-debatt på Facebook - og det blir nok ikke den siste. Til pressens store forargelse.

Tidslinje:

00:00 - 01:10 - Innledning
01:10 - 04:08 - MediaPuls signerer med Adlink og flytter til Acast
04:08 - 17:00 - Widerøe kuttet markedsbudsjettet, økte omsetningen
17:00 - 38:00 - Mediene gjorde Trump til president
38:30 - 44:00 - Sosiale medier siden sist - Høyre tar i bruk Facebook-live til debatt og duell
44:00 - 49:35 - VGs sjefredaktør Torry Pedersen, fulgte ikke valget via sin egen avis

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets