Episode 100 - Mobil spiser papir til frokost

Norge har mye å lære av USA om innovasjon, men USA kan også lære mye av Norge. Aller viktigst er det at vi forstår at mobil spiser papir (og desktop) til frokost!

Velkommen til episode 100 av MediaPuls. Det blir ingen feiring, ingen markering, kun en enkel registrering. Episode 100 spiller fra henholdsvis Roma og Tromsø, hvor Hans-Petter ikke våknet til vekkerklokken på hotellrommet, men til en aldri så lite jordskjelv.

I denne episoden ser vi nærmere på Telenor som har inngått et samarbeid med Kolonal.no, Gjensidige og Yale Doorman, for levering av matvarer inn i kjøleskapet. Trondheim har fått et nytt mediehus, og Apple skal lansere en TV-app til Apple TV - dog uten Netflix.

I tillegg diskuterer Marius og Hans-Petter hva norske mediehus (og bedrifter) kan lære av innovasjon fra de beste. Digital annonsering i USA vil passere papirannonsering i 2018, og har allerede passert TV. I 2017 vil mobil utgjøre hele 75% av nettbruken, og utgjøre over 60% av all annonsering. Det vil gjøre mobil alene større enn aviser, magasiner, kino og utendørsreklame sammenlagt. Vi ser også nærmere på den ferske SIFO-rapporten som har sett på hvordan de unge vil ha nyhetene servert.

Twitter sine troll har kostet selskapet 20 milliarder dollar. Videotjenesten Vine til Twitter, skrotes. Og det samme gjør Origo. Facebook lanserer et Snapchat-lignende kamera-filter til Facebook-appen, og LinkedIn går «så det suser». Dette og mye mer i jubileums-episoden til Hans-Petter og Marius.

Tidslinje:

00:00 - 02:35 - Innledning
02:35 - 06:30 - Telenor samarbeider med Kolonial.no
06:30 - 10:30 - Trondheim får nytt mediehus
10:30 - 12:30 - Apple lanserer TV-guide til Apple TV
12:30 - 27:40 - Fem lærdommer (du ikke vil like) om innovasjon
27:40 - 37:30 - Mobil spiser papir til frokost
37:30 - 44:45 - Sosiale medier siden sist

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets