Episode 98 - Vi har kun sett starten på personalisering

Hvor langt eller kort har vi kommet med personalisering av innhold? Mens norske Cxense mener vi er helt i starten, mener andre vi har gått får langt. Og hvordan ser disrupsjon ut i praksis?

Personalisering handler om å tilpasse innholdet mot bruker. Der personalisering er intelligent, er ofte retargeting ikke det. Enkelte mediehus har begynt å personalisere forsiden på sine nettsider. Men det er "peanøtter" sammenlignet med hvor langt Facebook og Google har kommet, så hvordan kan man da hevde at det har gått for langt? MediaPuls diskuterer personalisering, demografi, programmatisk og retargeting, og har fått besøk av det norske teknologiselskapet Cxense, og deres Chief Operating Officer, Vigleik Takle, for å diskutere personalisering - for både mediehus og merkevarer.

Vi ser også nærmere disrupsjon. På forretningsmodeller som blir forstyrret, endret og ødelagt som følge av teknologien. Mediehusene har følt disrupsjon på kroppen siden Internett gjorde sitt inntog for 25 år siden. Som ble ytterligere forsterket av Google og nye annonseplattformer, og som har akselerert de siste årene etter at sosiale medier ble en viktigere og viktigere plattform for distribusjon og dialog - og ikke minst markedsføring.

Disrupsjon, som følge av teknologi, har ødelagt en rekke andre forretningsmodeller også, som foto-bransjen, underholdningsbransjen, forlagsbransjen, taxi- og hotellnæringen, og nå også TV-bransjen. Nå er det TV-distributørene som står for tur, og enkelte har valgt å samarbeide med mobiloperatørene - som også ser utfordringer i deres egen forretningsmodell - som en konsekvens av den digitaliseringsbølgen som skyller over nasjonalt og internasjonalt.

Tidslinje:

00:00 - 00:45 - Innledning
00.45 - 03:45 - Mobiloperatører inngår samarbeid med innholdsleverandører
03:45 - 13:00 - Har personalisering gått for langt
13:00 - 21:00 - MediaPuls-gjest: COO Vigleik Takle fra Cxense om personalisering
21:00 - 23:15 - Har personalisering gått for langt (fortsettelse)
23:15 - 33:15 - Disrupsjon i praksis
33:15 - 36:15 - Sosiale medier siden sist

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets