Episode 89 - Oppblåste lesertall, forsmådde redaktører og dialekten til Helga Pedersen

Hva har oppblåste lesertall, forsmådde redaktører og Helga Pedersen til felles? Ingenting, utenom MediaPuls.

MBL la for kort tid siden frem nye lesertall for den norske mediebransjen. På grunn av nye metoder for måling, kom tallene nesten i skyggen av diskusjonene rundt Gunnar Stavrums offensive debatt om at mediehus har tatt i mot millioner av reklamekroner fra norske annonsører for lesere som ikke finnes.

Fra Schibsted, og da spesielt Aftenposten, ved sjefredaktør Espen Egil Hansen, males fortsatt Facebook-fanden på veggen etter beste evne. Og internasjonale medier som The Guardian, blir velvillig med på «malingen». Men hjelper det å klage på Facebook, når utfordringene til Aftenposten først og fremst ligger hos Aftenposten? Og har Espen Egil Hansen tatt inn over seg, at hos Facebook er han like mye redaktør som det vi andre er som bruker seg av Facebook sin plattform som publisering, distribuering, reklamering og dialog?

Denne uken har generalsekretæren i Norsk Presseforbund takket for seg, og flyttet seg over til Schibsted - eller nærmere bestemt Tinius Stiftelsen, som administrerende direktør. Det skal bli litt av noen sko å fylle for den som skal ta over etter Stavrum.

Hva gjelder sosiale medier, så er Twitter i gang med å kopiere Snapchat, mens fra Facebook dukker det opp nye annonseløsninger som kobles opp i mot varelageret til fysiske butikker.

Og på en eller annen måte klarer Marius og Hans-Petter å komme inn på dialekten til Helga Pedersen - i den grad Helga har en dialekt i det hele tatt.

Det er med andre ord duket for nok en innholdsrik, og forhåpentligvis underholdende episode av MediaPuls!

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets