Episode 86 - Good morning Vietnam

Mediebransjen og Facebook har de siste dagene i stor grad handlet om hvordan de redigerte mediene la press på Facebook, og bruken av det ikoniske krigsbildet fra Vietnam-krigen.

Det startet med forfatteren Tom Egeland som for et par uker siden la ut bildet av den ni år gamle jenta som i 1972 løp naken i gatene i Vietnam, etter et amerikansk napalmangrep. Egelands post ble slettet, og til slutt ble Egeland "utvist" fra Facebook i 24 timer. Torsdag kveld, 8. september, skrev sjefsredaktøren i Aftenposten, Espen Egil Hansen et brev til Facebook-sjefen, Mark Zuckerberg, og fredag kveld, 9. september, ga Facebook etter - etter massivt press fra Norges statsminister, og et tilnærmet globalt redaktørkorps, og tillot bruk av det ikoniske bildet.

Marius og Hans-Petter diskuterer i denne episoden Facebook sin rolle. En rolle som et teknologiselskap, som en global plattform og som verdens største redaktør. Har Facebook et samfunnsansvar? Er det algoritmer eller mennesker som sensurerer og fjerner innhold?

Når...

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Gadgets
Technology/Podcasting
Technology/Tech News