Episode 86 - Good morning Vietnam

Mediebransjen og Facebook har de siste dagene i stor grad handlet om hvordan de redigerte mediene la press på Facebook, og bruken av det ikoniske krigsbildet fra Vietnam-krigen.

Det startet med forfatteren Tom Egeland som for et par uker siden la ut bildet av den ni år gamle jenta som i 1972 løp naken i gatene i Vietnam, etter et amerikansk napalmangrep. Egelands post ble slettet, og til slutt ble Egeland "utvist" fra Facebook i 24 timer. Torsdag kveld, 8. september, skrev sjefsredaktøren i Aftenposten, Espen Egil Hansen et brev til Facebook-sjefen, Mark Zuckerberg, og fredag kveld, 9. september, ga Facebook etter - etter massivt press fra Norges statsminister, og et tilnærmet globalt redaktørkorps, og tillot bruk av det ikoniske bildet.

Marius og Hans-Petter diskuterer i denne episoden Facebook sin rolle. En rolle som et teknologiselskap, som en global plattform og som verdens største redaktør. Har Facebook et samfunnsansvar? Er det algoritmer eller mennesker som sensurerer og fjerner innhold?

Når norske medier velger å bruke Facebook til å kommentere sakene de publiserer, fordi de ikke klarer å håndtere det selv, kan de da forvente at Facebook skal klare det? Kan de kreve det? Har de redigerte mediene selv skyld i at Facebook har fått den posisjonen de har, og hva nå? Har Facebook endret sine retningslinjer, eller kun godkjent bruk av ett enkelt bilde som inneholder nakenhet?

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets