Episode 84 - Et viktig skritt mot sponsing av journalistikk?

Bernt Olufsen slår et slag for sponset journalistikk. EU slår ned på adblocking og står opp for nettnøytralitet. Og de yngre bryr seg lite om DAB.

Troverdighet er pressens viktigste kapital og en forutsetning for at media kan utfylle sin demokratibyggende samfunnsrolle. Den tidligere VG-redaktøren og nå styreleder i Polaris Media, Bernt Olufsen har konkludert i en bloggpost at det ville vært bedre om innholdsmarkedsføring og native advertising heller var direkte sponset enn at den legges inn under ansvarsområdet til avisenes markedsavdelinger.

Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC) har slått fast at Europeiske teleoperatører ikke får lov til å blokkere annonser i deres nettverk, men at det er helt greit at vi som forbrukere gjør det.

Elektronikkbransjen omtaler DAB - til tross for at teknologien er fra 80-tallet - som en nyvinning. Normalt er det de yngste som som adopterer nyvinninger først, men i DAB-tilfellet er det de eldre som viser vei.

Hans-Petter har testet...

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Gadgets
Technology/Podcasting
Technology/Tech News