Episode 81 - Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to Twitter

Troll og hatprat er i ferd med å ødelegge Internett og Twitter. Og Facebook er i ferd med å ødelegge for ytringsfriheten med misforstått sensur.

Troll, nettroll, hatprat, sjikane, hets, trusler og mobbing. I økende grad blir ordene benyttet i sammenheng med Internett og ikke minst Twitter. Og i flesteparten av tilfellene er det hvite, middelaldrende menn som troller minoritetskvinner. Twitter har blitt 10 år, men har gjort svært lite for å få kontroll og bukt med sine troll. Kanskje ikke så rart, siden 8 av 10 i ledelsen hos Twitter er hvite, middelaldrende menn. Twitter sine gründere har sine grunner, og når Twitter "funker", så er det verdens beste (og kanskje viktigste) sosiale nettverk. Men trumfer ytringsfrihet alt, og skal i det hele tatt Twitter forholde seg til hva som blir sagt og delt? Er Twitter en medieaktør på lik linje med en TV-kanal eller en avis, eller er Twitter en del av Internetts infrastruktur på lik linje med Telia og Telenor?

På den andre siden har du Facebook som aldri har lagt...

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Gadgets
Technology/Podcasting
Technology/Tech News