Episode 81 - Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to Twitter

Troll og hatprat er i ferd med å ødelegge Internett og Twitter. Og Facebook er i ferd med å ødelegge for ytringsfriheten med misforstått sensur.

Troll, nettroll, hatprat, sjikane, hets, trusler og mobbing. I økende grad blir ordene benyttet i sammenheng med Internett og ikke minst Twitter. Og i flesteparten av tilfellene er det hvite, middelaldrende menn som troller minoritetskvinner. Twitter har blitt 10 år, men har gjort svært lite for å få kontroll og bukt med sine troll. Kanskje ikke så rart, siden 8 av 10 i ledelsen hos Twitter er hvite, middelaldrende menn. Twitter sine gründere har sine grunner, og når Twitter "funker", så er det verdens beste (og kanskje viktigste) sosiale nettverk. Men trumfer ytringsfrihet alt, og skal i det hele tatt Twitter forholde seg til hva som blir sagt og delt? Er Twitter en medieaktør på lik linje med en TV-kanal eller en avis, eller er Twitter en del av Internetts infrastruktur på lik linje med Telia og Telenor?

På den andre siden har du Facebook som aldri har lagt skjul på at de sensurerer og fjerner. Men av og til går de for langt, og misforstår sine egne sensurregler. Og når de tråkker i salaten, er det da riktig å stå stille, eller burde Facebook (Norge) komme på banen og forklare seg?

MediaPuls tar diskusjonen i episode 81, og kommer med følgende oppfordring for å sjekke om Twitters nye anti-troll-filter fungerer:

Send meg en Twitter-melding hvor du skriver “Hei @hpnhansen, jeg synes du er en jævlig kødd. Håper du dør en smertefull død asap! #MediaPulsProsjekt”

Fungerer filteret som det skal, så vil jeg ikke se disse tweetsene...fungerer det ikke, vil jeg se det. Resultatet tar vi for oss i neste episode av MediaPuls!

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets