Episode 79 - VG og Facebook kriger videre

Sommerferien er definitivt over, selv om ikke alle unger har begynt på skolen igjen. Det merkes i medielandskapet også, hvor det kriges og utkjempes nye slag hver dag. Fra Facebook sin side handler det om krigen mot AdBlock, og blokkering av annonser på Facebook sin desktop-utgave, mens hos VG utspiller det seg en krig om nyhetene - og hvor du får nyhetene dine fra. Fra VG eller fra Facebook.

Analyseselskapet Nielsen har undersøkt forholdet og forskjellene mellom egenprodusert innhold og reklame i pre-rolls, og konklusjonen overrasker muligens ingen.

Twitter skal gjøre Moments tilgjengelig for alle, men det Twitter-brukerne har vært opptatt av - eller bekymret for - er om Twitter har tenkt å legge inn årene. Facebook tilbyr nye innsiktsmuligheter for 360-videoer, og Instagram vurderer å la deg lagre kladd av bilder og video før du publiserer.

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets