Episode 74 - Det er ikke lov å streame uten samtykke

Det er utrolig enkelt å streame konserter til "hele verden" via en smarttelefon. Men er det lov uten samtykke? Vi tar debatten med advokat Jon Wessel-Aas.

Sommeren ruller videre, og det samme gjør MediaPuls. I episode 74 har vi fått besøk av Jon Wessel-Aas for å diskutere hva som gjelder når det kommer til å streame, filme og dele for videoer i sosiale medier.

Med Facebook Live har alle med en smarttelefon og en Facebook-konto anledning til å streame live - fra for eksempel konserter - og det er det mange som gjør, inkludert Hans-Petter. Det er derimot ikke alltid greit, så fremst du ikke har fått samtykke, eller video-klippet er innenfor "sitatretten".

I denne episoden av MediaPuls er Hans-Petter i Oslo, mens Marius befinner seg i Danmark. Foruten samtalen med Jon Wessel-Aas, diskuterer vi kommentarfelt-problematikken, og de nye funksjonene som har kommet til Snapchat.

Få med deg hva folk skriver om deg i sosiale medier i sommer

Meltwater-HansPetter-Sommerferie-Sosiale-MedierSommeren er her, men ingen kommer til å feriere offline lenger. Merkevaren er hva folk sier om deg, og merkevaren din kommer til å bli omtalt i løpet av ferien også. Derfor er det greit å vite hva som blir sagt.

Ukens sponsor er Meltwater, som har et sommertilbud du ikke vil gå glipp av. La Meltwater overvåke hva som blir skrevet om deg i sosiale medier – helt gratis! Sjekk ut sommertilbudet til Meltwater på http://bit.ly/meltwatersommerkampanje.

Fra 2 til 1, men fortsatt dobbelt så mange

Vi vil kun legge ut en episode av MediaPuls i løpet av sommerferien, men det er dobbelt så mange sammenlignet med de fleste andre podkastere som tar fullstendig sommerferie. Hver uke vil vi ha en ny spennende gjest på besøk – fra innsiden og utsiden av mediabransjen.

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets