Episode 68 - 100000 i Tromso, konspirasjoner, mikroartikler og medieeierskap

Et stort steg for MediaPuls, men et ubetydelig steg for menneskeheten. MediaPuls har nådd 100,000 avspillinger siden høsten 2015, og for andre gang møtes Marius og Hans-Petter i Tromsø for å spille inn en episode. I denne episoden diskuterer vi den bølgen av konspirasjonsteorier og usannheter som sprer seg som ild i tørt gress på sosiale medier. De siste månedene har det vært veldig mange eksempler på slike teorier - som strengt talt ikke har rot i virkeligheten, men som du og jeg er med på å dele.

7. juni opphevet Storting medieeierskapsloven. Det høres kanskje kjedelig ut, men dette er en såkalt gamechanger for mediebransjen i Norge. Medieeierskapsloven er basert på forhåndsdefinerte markeder og eierskapsgrenser. Modellen er utdatert og dårlig egnet til å regulere et mediemarked som er i stadig endring. Konkurransetilsynet vil i stedet se på hvilke aktører som faktisk er konkurrenter, og hvordan markedet faktisk er bygget opp. Det vil gjøre det fristende for dagens mediehus å definere Google og Facebook som konkurrenter.

Morgenbladet åpner nå for for kjøp av enkeltartikler. Fra før har Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen innført mikrobetaling. Det samme har Svalbardposten. I tillegg vil VG i gang, men mens Schibsted bruker egne løsninger, tester Morgenbladet løsningen til norske Partikkel. Men vil det være noen som er villig til å betale 19 kroner for en artikkel?

Facebook har åpnet for 360-graders bilder, Discovery åpner for videresalg av OL-rettigheter, hva er den optimale lengden for YouTube og Facebook-videoer, 32 millioner Twitter-brukere har blitt hacket, og Snapchat har redesignet Discover og lar deg abonnere på dine favoritt-publisister.

Takk for at du lytter til MediaPuls. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets