Episode 68 - 100000 i Tromso, konspirasjoner, mikroartikler og medieeierskap

Et stort steg for MediaPuls, men et ubetydelig steg for menneskeheten. MediaPuls har nådd 100,000 avspillinger siden høsten 2015, og for andre gang møtes Marius og Hans-Petter i Tromsø for å spille inn en episode. I denne episoden diskuterer vi den bølgen av konspirasjonsteorier og usannheter som sprer seg som ild i tørt gress på sosiale medier. De siste månedene har det vært veldig mange eksempler på slike teorier - som strengt talt ikke har rot i virkeligheten, men som du og jeg er med på å dele.

7. juni opphevet Storting medieeierskapsloven. Det høres kanskje kjedelig ut, men dette er en såkalt gamechanger for mediebransjen i Norge. Medieeierskapsloven er basert på forhåndsdefinerte markeder og eierskapsgrenser. Modellen er utdatert og dårlig egnet til å regulere et mediemarked som er i stadig endring. Konkurransetilsynet vil i stedet se på hvilke aktører som faktisk er konkurrenter, og hvordan markedet faktisk er bygget opp. Det vil gjøre det fristende for dagens mediehus å definere Google og Facebook som konkurrenter.

Morgenbladet åpner nå for for kjøp av enkeltartikler. Fra før har Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen innført mikrobetaling. Det samme har Svalbardposten. I tillegg vil VG i gang, men mens Schibsted bruker egne løsninger, tester Morgenbladet løsningen til norske Partikkel. Men vil det være noen som er villig til å betale 19 kroner for en artikkel?

Facebook har åpnet for 360-graders bilder, Discovery åpner for videresalg av OL-rettigheter, hva er den optimale lengden for YouTube og Facebook-videoer, 32 millioner Twitter-brukere har blitt hacket, og Snapchat har redesignet Discover og lar deg abonnere på dine favoritt-publisister.

Takk for at du lytter til MediaPuls. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets