Episode 62 - Den blå eller røde pillen

Google arrangerte for 10. gang sin utviklerkonferanse - Google I/O - og med det dukker det opp en rekke nye produkter og tjenester, som vil gjøre mobilen til din personlige assistent. Norske mediehus har “små-jogget” etter Google i noen år, men i løpet av de siste årene har selskapene begynt å løpe det de klarer mot både Google og Facebook. Til å begynne med handlet det om å lage en like god annonseplattform, men hva nå? Hvor lenge vil mediehusene vente før de også kommer opp med personlige assistenter, meldingstjenester, VR, AR, kunstig intelligens og alt som skal til for å gjøre brukeropplevelsen bedre og mer personlig?

I denne episoden av MediaPuls diskuterer vi rapporten "Future Platforms for Independent Journalism", som Tinius-stiftelsen slapp i forrige uke. Rapporten består av innlegg fra forskjellige bidragsytere - deriblant fire sentrale Schibsted-ledere, samt en innledning av Ole Jacob Sunde og Kjersti Løken Stavrum - som begge sitter i styret i Tinius Stiftelsen. Stiftelsen er den største eieren i Schibsted, og bærer et "enten oss eller dem". De er nødt til å velge den riktige veien. Alt med et "Matrix-preg" over seg: Den blå eller røde pillen. Den blå vil lede til demokratiets undergang, mens den røde pillen er den godes vei.

MediaPuls er i tillegg tilbake med et nytt verktøytips, og den faste spalten "Sosiale medier siden sist" er også spekket med en rekke nyheter, nyvinninger og innovasjoner. Instagram har skrudd på algoritmene, Snapchat er på vei med sine algoritmer, og Facebook tester en rekke nye tjenester.

Innovasjon er den beste pillen for å overleve, og skal du overleve må du innovere.

Takk for at du lytter til MediaPuls. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets