Episode 57 - Ulovlig blokkering og dårlig skille mellom kommersielt og redaksjonelt innhold

Er du en ivrig bruker av sosiale medier, er sannsynligheten stor for at du er deprimert. Og blir du blokkert av nettavisene fordi du blokkerer annonser, er sannsynligheten stor for at det er ulovlig.
Samtidig vil AdBlock Plus begynne å tilby lesere å betale for innhold, og inntekten vil nesten uavkortet gå tilbake til nettavisene, forutsatt at de blir med på "leken".

Respons Analyse har utført en undersøkelse på oppdrag fra Nordiske mediedager, og har avdekket at 52 prosent av norske journalister mener mediehusene ikke greier å ha et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Marius og Hans-Petter vedder 100 kroner hver på at mediehusene ikke klarer å bli enige under Nordiske mediedager om en felles standard for hvordan kommersielt innhold skal merkes, slik at vi som leser klart og tydelig skal kunne klare å skille.

Papiravisen "The New Day" er historie, kun 10 uker etter at den ble lansert, og The Independent som nylig la ned papiravisen, for å satse 100% digitalt, melder at de går...

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Gadgets
Technology/Podcasting
Technology/Tech News