Episode 57 - Ulovlig blokkering og dårlig skille mellom kommersielt og redaksjonelt innhold

Er du en ivrig bruker av sosiale medier, er sannsynligheten stor for at du er deprimert. Og blir du blokkert av nettavisene fordi du blokkerer annonser, er sannsynligheten stor for at det er ulovlig.
Samtidig vil AdBlock Plus begynne å tilby lesere å betale for innhold, og inntekten vil nesten uavkortet gå tilbake til nettavisene, forutsatt at de blir med på "leken".

Respons Analyse har utført en undersøkelse på oppdrag fra Nordiske mediedager, og har avdekket at 52 prosent av norske journalister mener mediehusene ikke greier å ha et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Marius og Hans-Petter vedder 100 kroner hver på at mediehusene ikke klarer å bli enige under Nordiske mediedager om en felles standard for hvordan kommersielt innhold skal merkes, slik at vi som leser klart og tydelig skal kunne klare å skille.

Papiravisen "The New Day" er historie, kun 10 uker etter at den ble lansert, og The Independent som nylig la ned papiravisen, for å satse 100% digitalt, melder at de går med overskudd.

Dette, og fryktelig mye mer, i episode 57 av din favoritt-podkast om mediebransjen - MediaPuls.

Takk for at du lytter til MediaPuls. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets