Episode 52 - Erna Solberg om hatprat, journalister og valgkamp i sosiale medier

Sosiale medier har gitt ”alle” anledning til å komme med sin stemme. Til å delta i samtaler, diskusjoner og debatter. Deltager-demokratiet har det ofte blitt omtalt som. I løpet av de siste årene har dessverre sosiale medier i økende grad utviklet seg til å bli en digital gapestokk, hvor det viktigste er å finne og påpeke feil hos andre. Shaming på engelsk, eller skamkampanjer, har blitt normalen, og for mange har ydmykelsesmanien skremt flere vekk fra å delta. Til å bidra. Stemmene blir færre.

Det som var så bra med sosiale medier – at alle fikk en mulighet til å delta – er i ferd med å reversere. Retorikken er så hard og brutal, i jakten på det neste offeret, at det smarteste man kan gjøre for å overleve er å gå tilbake til å være stemmeløs i den offentlige debatten.

Til å diskutere hatprat, skamkampanjer og "voksen opplæring" i sosiale medier, tok vi en prat med Norges statsminister, Erna Solberg - på Statsministerens kontor. Og når vi først hadde anledningen, fikk vi også tid til å snakke litt om journalister, journalistikk, digitale medier og valgkamp.

Takk for at du lytter til MediaPuls. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets