Episode 44 - Er Facebook mediehusenes venn eller fiende?

Marius og Hans-Petter tar opp opp tråden fra debatten som Oslo Journalistlag arrangerte 17. mars på Litteraturhuset, hvor paneldeltagerne diskuterte hvorvidt Facebook er venn eller fiende. Panelet bestod av Ole Jacob Sunde (Schibsted), Pål Nedregotten (Amedia), John Arne Markussen (Dagbladet),
Grethe Gynnild Johnsen (NRK) og Ingeborg Volan (NONA / Adresseavisen).

12. april ruller Facebook ut Instant Articles til “alle”. Mye av diskusjonen handlet også om Instant Articles, om Facebook som "stikker av" med pengene, og om et heller vanskelig samarbeidsklima mellom de respektive mediehusene.

I etterkant av debatten tok MediaPuls opp ballen med Pål Nedregotten og Ingeborg Volan for å diskutere videre.

Marius og Hans-Petter lurer på om det er det mulig å kjempe mot Facebook og brukerne - som er på Facebook og andre plattformer. Eller må mediehusene styrke egen merkevare og tilpasse egne forretningsmodeller til å kapitalisere mer på de muligheter Facebook byr på, som Facebook Instant Articles, Canvas Ads og en overlegen algortimeplattform som norske mediehus ikke kan matche?

Tusen takk for at du lytter til MediaPuls
Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på mediabransjen.

MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen. MediaPuls tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen. MediaPuls vil se nærmere på innovasjon, disrupsjon, trender og endringer som berører alle som er opptatt av mediabransjen direkte og indirekte.

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets