Episode 42 - Norske Byline Me er "Airbnb for journalistikk"

I en mediehverdag preget av transformasjon, reduserte inntekter og økte kostnader, har mange mediehus blitt tvunget til å si opp både fotografer og journalister. Samtidig har antallet freelance-journalister, innholdsprodusenter og bloggere økt. Det har åpnet opp for et nytt marked - med et globalt mulighetsbilde og perspektiv - og det er her norske Byline Me kommer inn i bildet.

Første gangen MediaPuls hørte om Byline Me, var via en Instagram-video i 2015. Videoen kom fra adm. dir. i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Hun var i New York og hadde delt en video hvor hun var sammen med CEO og gründeren av Byline Me - Jo Hansæl. MediaPuls har vært i kontakt med Jo ved flere anledninger, og nå er Byline Me klar for å erobre verden - og det fikk du først vite via MediaPuls!

Bylineme.com er en helt ny tjeneste for mediehus og innholdsprodusenter. Via tjenesten kan journalister, bloggere og andre innholdsprodusenter, publisere eget innhold (tekst, bilder, video og lyd), som mediehus i etterkant kan kjøpe. Norsk innhold kan dermed tilbys til mediehus fra hele verden, men selvsagt også andre veien. Norske mediehus kan i så måte selge sitt innhold til utenlandske mediehus. Tjenesten er skalert for et globalt marked, og det fra første dag.

MediaPuls tok en prat med Jo Hansæl, og Peter Raaum. Peter er daglig leder i Visualdays, har mer enn 30 års bakgrunn fra mediebransjen, og er partner og styremedlem i Byline Me.

Foruten lanseringen av http://Bylineme.com, vil MediaPuls i løpet av denne episoden ta for seg følgende andre saker:

- Astrid Valen-Utvik og Heidi Sperre lanserer ny podkast
- Snapchat har vært på Norges-besøk
- Første nettavis ute med mikrobetaling, og
- Viaplay går i fotsporene til Netflix.

Tusen takk for at du lytter til MediaPuls.
Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls - Din puls på digitale og sosiale medier.

MediaPuls er program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier. Er du opptatt av journalistikk, kommunikasjon, salg eller markedsføring bør du høre på MediaPuls. Ønsker du å holde deg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og hva som er mulig bør du høre på MediaPuls. Synes du det er vanskelig å orientere seg i den digitale jungelen? Opplever du at det er altfor mange nye verktøy eller buzzord å holde rede på? Da bør du høre på MediaPuls. Kunnskap og en liten dose underholdning - helt gratis - rett i øret! MediaPuls, der altså....

Business
Business/Business News
Business/Management & Marketing
Education/Educational Technology
News & Politics
Technology/Podcasting
Technology/Tech News
Technology/Gadgets