Avsnitt 5 - Elise Karlsson

Hon startade tillsammans med författarna Martina Lowden, Therese Bohman och Viktor Johansson den mytomspunna litteraturtidskriften O- på nätet. Det var 2004 och två år senare tilldelades tidskriften pris av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter. Redaktionen redigerade och gav ut ett nummer av tidskriften Lyrikvännen 2006. Sedan dess har hon jobbat som redaktör och kritiker på Svenska Dagbladet, Aftonbladet Kultur och fick nyligen jobb som redaktör på Norstedts.


Men det är främst för sitt författarskap som hon har hyllats. Första boken kom 2007. Tredje boken Linjen kom 2015 och handlar om arbetet som idé, ideologi och vardag. Och nyligen kom boken Klass, en roman om uppväxt och hämnd, om mellanrum i berättelsen om Sverige och Rinkeby.


Dagens gäst är författaren och kritikern Elise Karlsson.

Hysteria

Sara Abdollahi fick idéen till den här Podcasten efter att ha läst Karin Johannissons bok ”Den sårade divan”. Boken handlar om kvinnor som har använt sina diagnoser som ett verktyg för att att skapa sig andrum för kreativiteten. Med Karins tankar som fond, samtalar Sara med samtida skapande kvinnor om hur har lyckats skapa sig ett eget rum för kreativitet.

Arts