Avsnitt 3 - Malin Nord

Mellan 1998 – 2000 gick hon på Biskops-Arnö folkhögskola och träffade där författarna Sara Stridsberg och Jenny Tunedal med bland andra vilka hon grundade författargruppen Vinthundarna.


Men det var under året på Akademin Valand och litterär gestaltning i Göteborg som hon jobbade fram sin första roman. Den heter Stilla havet och syftar på att berättelsen utspelar sig vid Stilla Havet, men också på den svarta ocean av oro som rör sig inom huvudpersonen i boken, en huvudperson utan ett namn.


Senaste boken är släktkrönikan Barmark och handlar om att ärva sorg, om Anja som läser sin norska mormors efterlämnade dagböcker: om hennes dramatiska flykt över fjället i december 1942 och om de omöjliga beslut hon tvingades fatta för att rädda livet på sitt ofödda barn.


Dagens gäst är författaren Malin Nord.

Hysteria

Sara Abdollahi fick idéen till den här Podcasten efter att ha läst Karin Johannissons bok ”Den sårade divan”. Boken handlar om kvinnor som har använt sina diagnoser som ett verktyg för att att skapa sig andrum för kreativiteten. Med Karins tankar som fond, samtalar Sara med samtida skapande kvinnor om hur har lyckats skapa sig ett eget rum för kreativitet.

Arts