Avsnitt 1 - Dimen Abdulla

I Lars Noréns senast utgivna dagbok vill han ge min första gäst en egen scen på Folkteatern.


Hon är utbildad till dramatiker, och gjorde sig tidigt efter sin examen från Stockholms dramatiska högskola känd med den uppmärksammade och nydanande pjäsen “På Alla Fyra” som spelades på Kulturhuset Stadsteatern 2014. Men det var ett år senare som hennes karriär tog en helt ny vändning, när hon blev utvald till Radioteaterns husdramatiker. Hon blev den första husdramatikern någonsin på Sveriges Radio.


Just nu skriver hon på “Giraffen”, som börjar i en verklig händelse om den offentliga slaken av giraffen Marius på Köpenhamns zoo för ett par år sedan. Pjäsen har premiär den 26 februari på Sveriges radio. Det blir också hennes sista arbete som husdramatiker. Dessutom skriver hon på en pjäs om Leila K.


Hör samtalet med Dimen Abdulla, min allra första gäst.

Hysteria

Sara Abdollahi fick idéen till den här Podcasten efter att ha läst Karin Johannissons bok ”Den sårade divan”. Boken handlar om kvinnor som har använt sina diagnoser som ett verktyg för att att skapa sig andrum för kreativiteten. Med Karins tankar som fond, samtalar Sara med samtida skapande kvinnor om hur har lyckats skapa sig ett eget rum för kreativitet.

Arts