Om Vildmarksmedicin med kirurgen och expeditionsläkaren Olivia Kiwanuka , #160

I avsnitt 160 pratar jag med läkaren, doktorand och expeditionsläkaren Olivia Kiwanuka som bland väldigt mycket annat grundat och driver företaget Adventure Medicine.

Till vardags jobbar Olivia på kirurgen på Södersjukhuset och den morgonen som jag träffar henne i studion hos acast har hon gått av ett jourpass bara några timmar tidigare.

Vi pratar om hennes uppväxt och drömmen om att bli läkare som hon haft sedan hon var liten. Vi pratar om hennes första fjälltur med 25 kilo tung packning och om att utmana sig själv på andra vis.

Med tanke på Olivias jobb och hennes företag så kretsar en stor del av samtalet omkring ansvar, att ta ansvar för sina handlingar, om hennes tankar kring trender och utveckling inom svenskt friluftsliv samt de situationer som detta kan försätta oss i. Vi pratar om potentiella konsekvenser av olyckor och beslut, om historien bakom katastrofmedicin och om sjukvård med begränsade resurser på otillgängliga platser.

Husky

Husky är en podcast som samlar historier och intervjuer från människor som på olika vis utmanar det bekväma i vardagen, som utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Bergsguider, skidåkare, löpare, äventyrare och entreprenörer som lever för sin passion, sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för snöiga berg och längs med slingrande stigar utan slut.

Sports & Recreation