Löparna och skidalpinisterna Fanny och Erika Borgström intervjuas i avsnitt 153

Under en nästan overkligt fin höstvecka uppe i Åre passade jag på att boka in en intervju med systrarna Fanny och Erika Borgström.

Syskonen har under det senaste året seglat upp som nya stjärnor på trail-, ultra- och skidalpinisthimlen då de tillsammans med Emelie Forsberg och Ida Nilsson utgör Sweden Skimogirls.

De är födda utanför Östersund men efter en flytt växte de upp i Umeå. Vi häller upp en stor kaffe och kör en genomgång på det mesta; om restaurangerna i Duved och om köerna i Åre. Om drömmen att bli upptäckt av Per Elovsson, hur de upptäckte randonée, om hur placeboeffekten kanske byggde upp stämningen i Åre, om att ta matbad för att få i sig tillräckligt med näring under Pyrenée Stage Race och framförallt om hur viktigt det är att vara naiv.

Husky

Husky är en podcast som samlar historier och intervjuer från människor som på olika vis utmanar det bekväma i vardagen, som utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Bergsguider, skidåkare, löpare, äventyrare och entreprenörer som lever för sin passion, sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för snöiga berg och längs med slingrande stigar utan slut.

Sports & Recreation