Liveinspelning med Sören och Glenn från "Row Around Svalbard", #158

Torsdagen den 9 november bjöd jag tillsammans med det nya hotellet Downtown Camper by Scandic in till den första i en serie av fem liveinspelningar med efterföljande Afterwork i hotellbaren Campfire.

Nästa tillfälle för att sitta med som publik under en Huskyinspelning eller bara hänga med oss på en Husky Afterwork kommer torsdagen den 7 december - håll utkik på sociala medier för att få reda på vem eller vilka som jag då ska intervjua.

Downtown Campers biosalong Nightwood rymmer ungefär trettiofem gäster och salongen var nästan fullsatt då jag intervjuade Sören Kjellkvist och Glenn Mattsing som tillsammans inledde projektet Row Around Svalbard.

Sören har jag tidigare intervjuat i avsnitt åttioåtta.

Som namnet antyder handlar projektet om att, för första gången, att med utgångspunkt i Tromsø korsa Barents hav för att sedan helt på egen kraft ro runt Svalbard - ett projekt som borde vara och förbli omöjligt då den för isbjörnen så viktiga packisen brukar hålla alla fartygspassager stängda. Dock så har klimatförändringarna och den globala uppvärmningen under de senaste åren inneburit att stora havsområden varit isfria under alldeles för lång tid och detta blev starten till formuleringen av Sören och Glenns projekt.

Husky

Husky är en podcast som samlar historier och intervjuer från människor som på olika vis utmanar det bekväma i vardagen, som utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Bergsguider, skidåkare, löpare, äventyrare och entreprenörer som lever för sin passion, sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för snöiga berg och längs med slingrande stigar utan slut.

Sports & Recreation