Friluftsfrämjandet firar 125 år, hör hela historien i avsnitt 152

I år firar Friluftsfrämjandet 125 år.

Därför tillägnas hela detta avsnitt organisationens historia och framtid. Vi gör avstamp i förra sekelskiftet och berättar om skidpionjären Olle Rimfors - en sann legend som åkte till Alperna och som spelade in skidfilmer redan för ett hundra år sedan.

Olle Rimfors barnbarns barn har bevarat och förvaltat Olles minne och arv mycket väl - och i ett långt samtal berättar han såväl om Olles som sina egna äventyr.

En annan viktig grundpelare inom friluftsfrämjandet är förskoleverksamheten Ur och skur - därför pratar jag med professor Anders Szczepanski om vetenskapen bakom utomhuspedagogik.

För att få veta mer om var Friluftsfrämjandet står idag pratar jag även med Helena Graffman som jobbar som bidragaransvarig.

Husky

Husky är en podcast som samlar historier och intervjuer från människor som på olika vis utmanar det bekväma i vardagen, som utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Bergsguider, skidåkare, löpare, äventyrare och entreprenörer som lever för sin passion, sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för snöiga berg och längs med slingrande stigar utan slut.

Sports & Recreation