En av världens bästa klättrare och svensk mästare i ledklättring: Matilda Söderlund, #159

I avsnitt 159 intervjuar jag klättraren Matilda Söderlund.

Med en sjätteplats i VM i Paris 2012 kan hon verkligen beskrivas som är en av världens absolut bästa klättrare och bara några veckor innan vår inspelning vann Matilda SM-guld i ledklättring.

Uppvuxen i Saltsjö-Boo i en friluftsintresserad familj med en mamma från Dalarna och en skidintresserad pappa som jobbat som färdledare känns det inte helt otippat att Matilda skulle börja med en sport som klättring.

Efter att ha tränat och tävlat i friidrott började Matilda klättra redan som elvaåring och började väldigt tidigt att tävla – en karriär som ska leda henne till den absolut världstoppen inom klättring.

Utöver hennes uppväxt så pratar vi om känslan av att vara “ett med väggen”, om de tre tävlingsdisciplinerna inom klättring, om hennes studier på Handelshögskolan i Stockholm och att väga karriär mot passion.

Husky

Husky är en podcast som samlar historier och intervjuer från människor som på olika vis utmanar det bekväma i vardagen, som utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Bergsguider, skidåkare, löpare, äventyrare och entreprenörer som lever för sin passion, sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för snöiga berg och längs med slingrande stigar utan slut.

Sports & Recreation