En av världens absolut bästa ultra-trail löpare: Mimmi Kotka, #156

I somras vann Mimmi Kotka Ultra-Trail Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) med mer än två timmars marginal och när hon korsade mållinjen hade hon putsat banrekordet med inte mindre än 46 minuter.

Mimmi Kotka är, tillsammans med Ida Nilsson och Emelie Forsberg, en av världens absolut främsta löpare inom Ultra Trail och de är alla en del av Salomons Internationella toppsatsning.

Vi pratar om hur hon växte upp på en gård utanför Köping och huruvida hennes föräldrar verkligen var hippies eller inte. Vi pratar såklart om Indiana Jones, drömmar om äventyr och om hur det var att gå på marint gymnasie i Lysekil där eleverna blev förbjudna att snorkla på raster och håltimmar. Vi pratar om fridykning, yoga och om trånga hörselgångar, om att skala ned livet för att bara prioritera det som verkligen är viktigt. Om kärleken till berg, om att vara feg eller modig, om flytten till Alperna och vikten av att vara ute i riktig natur.

Om bergs- och löparkulturer i Frankrike och Italien, om näringsintag, mat och kost, om hennes tävlings- och jaktinstinkt, om att vinna tävlingar som Ultra-Trail Courmayeur-Champex-Chamonix (CCC) och att vinna Ultra-Trail Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) med mer än två timmars marginal.