Kitesurfingvärldsmästare Kari Schibevaag och Svalbard Snowkite Expedition, #141

I samarbete med Nordic Green Energy kan jag i avsnitt 141 bjuda på en lång intervju med den norska kitesurfaren Kari Schibevaag.

Uppvuxen mellan fjäll och hav utanför Stavanger. Efter en uppväxt på skidor och ute på tur i naturen satsade hon länge på att bli en professionell handbollspelare. Efter en knäskada som satte stopp för hennes satsning upptäckte hon kitesurfing. The rest is history. Idag är Kari en av världens stora profiler inom kitesurfing och 2015 var hon med på NRK:s Mesternes Mester.

Utöver nio VM-guld i snowkite och sju VM-guld från kitesurf har Kari en mängd tankar och historier från hennes uppväxt och om hennes förhållande till natur, fjäll och hav. Vi pratar om att vara spontan och varför det ofta kan vara mer belöning att jobba med barn än med vuxna. Vi pratar om jakten på karriär och jobb, om nedskräpning i havet och om att slå sönder näsan i vågorna långt ute från land.

Kari har nyligen avslutat Svalbard Snowkite Expedition tillsammans med fyra vänner där Nordic Green Energy var en av huvudsponsorerna så en stor del av intervjun handlar om hur man med vindens hjälp ska ta sig fram över Svalbards vildmark.

Husky

Husky är en podcast som samlar historier och intervjuer från människor som på olika vis utmanar det bekväma i vardagen, som utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Bergsguider, skidåkare, löpare, äventyrare och entreprenörer som lever för sin passion, sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för snöiga berg och längs med slingrande stigar utan slut.

Sports & Recreation