En av världens absolut bästa orienterare Tove Alexandersson, #139

Med fler än 50 guldmedaljer från SM, EM, JVM, VM och Världscup inom både orientering och skidorientering vid endast tjugofyra års ålder är Tove Alexandersson en idrottare i den absoluta internationella toppklassen. I vintras var hon nominerad till Jerringpriset och hon kommer garanterat ha en fortsatt mycket spännande karriär framför sig.

Jag besökte Tove i föräldrahemmet utanför Borlänge och pratade om hennes uppväxt i en dedikerad orienterarfamilj med genuint natur- och friluftsintresse. Om hur Tove som liten hellre ville tävla med de som var äldre för att hon skulle få lite utmaning, om kärleken till sporten, om gemenskapen, om bra kartritare och hur det är att springa snabbt i terräng. Om varför hon inte tror på orientering i OS, om vad det kan finns för förbättringspotential när man redan vunnit så mycket, om hur skidorientering hotas av allt sämre vintrar och riskerar att försvinna, om lockelsen med Skyrunning, Adventure Race, skidalpinism och andra äventyr och om att vara en ambassadör för sporten.

Avsnittet är sponsrat av Nordic Green Energy och deras kampanj Rädda Vintrarna.

Podcasten Husky spelas in med stöd från Holiday Club Åre och Naturkompaniet.

Husky

Husky är en podcast som samlar historier och intervjuer från människor som på olika vis utmanar det bekväma i vardagen, som utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Bergsguider, skidåkare, löpare, äventyrare och entreprenörer som lever för sin passion, sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för snöiga berg och längs med slingrande stigar utan slut.

Sports & Recreation