Spöknät, vrakdykning och Tretorns "Jacket From the Sea", #138

Jag var inbjuden av Naturkompaniet för att köra en intervju på plats inför publik på deras butik på Sveavägen i samband med lanseringen av Tretorns Rain Jacket From the Sea som är tillverkad av återvunna spöknät - alltså övergivna fisknät och trålar från havsbottnen.

Med mig på scen var även Marcus Runeson från Badewanne och Fredrik Ekström som är marknadschef på Tretorn. Badewanne var ett av fem initiativ som belönades med Naturkompaniets Naturbonus för 2017.

Avsnittet är vårt inspelade samtal där Marcus berättar om vrakdykning, om förlorade tyska ubåtar på Östersjöns botten, om problemet med spökgarn som trasslar in sig i vrak och som blir till dödliga fällor för fiskar och sälar som fastnar och går en kvalfylld död till mötes.

Fredrik berättar om Tretorns historia, om sin egen bakgrund som dykinstruktör i Malaysia, om hur de ställer om till en hållbar produktion och hur projektet med Jacket From The Sea blev till verklighet.

Husky

Husky är en podcast som samlar historier och intervjuer från människor som på olika vis utmanar det bekväma i vardagen, som utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Bergsguider, skidåkare, löpare, äventyrare och entreprenörer som lever för sin passion, sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för snöiga berg och längs med slingrande stigar utan slut.

Sports & Recreation