Den andra intervjun med Emelie Forsberg om löpning, skador och skidalpinism, #137

Redan under mitt första år med podcasten Husky fick jag möjligheten att intervjua den otroligt inspirerande ikonen Emelie Forsberg. Under de snart tre och ett halvt åren sedan vi spelade in den första intervjun har hon bland annat hunnit med en flytt till Chamonix och sedan till Romsdalen, hon har gått från 23 000 till 127 000 följare på Facebook och hon har skaffat sig en trädgård.

I samband med ett besök i Stockholm med bland annat en föreläsning och lite möten bokade vi in oss på acasts studio. Under vår förra intervju pratade vi ju om hennes uppväxt och hur hon kom in i löpning och Skyrunning, därför kunde vi nu fokusera på andra saker. Vi pratar om skidalpinism, om Emelies hjärteprojekt Moonvalley Small Farming, om att skriva bok, om fenomenet #swedenskimogirls och om den legendariska tävlingen Pierra Menta.

Vi pratar om att programmera om kroppen från skidalpinism till löpning och tillbaka igen, om hennes ständiga längtan efter vintern, om att saker ska få ta tid, vi pratar om tävlingsmänniskan Emelie Forsberg, om tävlingen Tromsø Skyrace, om hennes skada då hon slet av korsbandet, om mörkret som följde och om vägen tillbaka.

Emelie avslöjar även en stor nyhet om hennes nästa stora projekt som är något av en revolution inom alpinism: en snabb bestigning av Cho Oyo (8,200 meter) med en typ av acklimatisering som hon redan har påbörjat hemma i Romsdalen.