Tankar om simning och triathlon med framgångsrika coach Fredrik "Ludde" Lundin, #136

Avsnittet för dig som gillar simning och triathlon.

Fredrik Lundin kallas bara för "Fredrik" av sin mamma, för alla andra är han kort och gott Ludde. Simning har varit en grundpelare i hela hans liv och efter en lång och framgångsrik karriär i poolen tog han steget upp ur bassängen och är nu bland annat sportchef på Neptun och simexpert på svenska triathlonförbundet. Utöver det egna företaget har han även varit coach åt triathleten Lisa Nordén.

Vi pratar om hans uppväxt på en bondgård, om grälet i bilen som slutade med att simningen tog en större plats i hans liv. Om att missa ett OS utan att bli bitter, om relationer till tränare, om avsaknaden av en fadersgestalt, om kulturskillnader mellan simning och triathlon, om vad simmare kan lära sig av triatleter och vad som gör en bra ledare.

Podcasten Husky spelas in med stöd av det nya Holiday Club Åre och Naturkompaniet.

Husky

Husky är en podcast som samlar historier och intervjuer från människor som på olika vis utmanar det bekväma i vardagen, som utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Bergsguider, skidåkare, löpare, äventyrare och entreprenörer som lever för sin passion, sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för snöiga berg och längs med slingrande stigar utan slut.

Sports & Recreation