Om Åre Extreme Challenge med tävlingsledarna Scott Cole och Henrik Weile, #135

Under 2013, mitt första år med Husky, följde jag med ett gäng från Haglöfs upp till Åre för att i två avsnitt följa tävlingen Åre Extreme Challenge.

En av de deltagare som jag då pratade med var Scott Cole som vunnit året innan och som nu var regerande mästare på herrklassen av ÅEC. Nu är Scott tillsammans med Henrik Weile tävlingsledare och vi pratar om vad som krävs för att inte bara genomföra en tävling som ÅEC, utan även vad som krävs av arrangörerna.

Vi pratar om logistiken för funktionärer, om tävlingens internationella status, om kulturskillnader mellan danskar och amerikaner, om framtiden för Sveriges äldsta och största multisporttävling.

Husky

Husky är en podcast som samlar historier och intervjuer från människor som på olika vis utmanar det bekväma i vardagen, som utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Bergsguider, skidåkare, löpare, äventyrare och entreprenörer som lever för sin passion, sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för snöiga berg och längs med slingrande stigar utan slut.

Sports & Recreation