24. Katarina Skogfält- diabetes

I avsnitt 24 av Hälsohormoner pratar vi med Katarina Skogfält; legitimerad sjuksköterska med specialistkompetens inom intensivsjukvård, samt har en egen mottagning och hemsidan atdigfriskare.se

I det här avsnittet pratar vi om diabetes, men det är så mycket mer än vad skillanden är mellan typ 1 och typ 2 diabetes. Vi pratar om hur hormonerna fungerar hos en frisk människa vs en som har diabetes, vi pratar om träning och diabetes, ketos och ketoacidos gräver vi ner oss i lite, samt att vi diskuterar diabetssjukvården och hur det ser ut på skolorna med kunskap kring denna allvarliga sjukdom. Ett mycket intressant och faktaspäckat avsnitt som är längre än det flesta av våra avsnitt här på Hälsohormoner.

Vi hoppas ni ska få ut en massa bra fakta och hopp och kunskap från det här avsnittet.

Om ni har frågor om något vi pratat om i podden maila gärna på halsohormoner@gmail.com och besök instagram- eller Facebooksidan.

Hälsohormoner

Detta är en podcast som tar upp allt som påverkar våra hormoner, det vill säga allt vi gör; hela tiden, varje dag.
Den handlar om kost, hälsa, motion, träning, stress och sömn, men den koncentrerar sig också endel på kvinnors hälsa som fertilitet, graviditet, amning, och även barns hälsa. Självklart kommer även mannen att få rum i podden, och så precis allt däremellan.Vi som har den här podden är Tine Worén och Sofia Eklund.Välkomna!

Health
Health
Health/Fitness & Nutrition
Health
Health/Alternative Health