Avsnitt 31 - Bekräftelse

Idag hittade poddpingvinerna meningen med sitt liv på isflaket. Att prova tankar för ett större vi. Sedan blev det snabbt väldigt personligt. Vilket så småningom ledde Björn till att undra om han borde bli mer hotfull. Juryn är fortfarande ute. Pingvinerna provpratar därefter kring gåvor, applåder, beröm, Jantelagen och lagen om avtagande avkastning.

Vi hinner med ett kort och överraskande besök hemma hos David Bowie i Tokyo, ett möte mellan fångar och gäster på Folsom-fängelset i Kalifornien, upptäcker vardagsrum med hjärta på Tomtefabriken, och faller pladask för en scen i sista avsnittet av Bron. Allt detta har med bekräftelse att göra. Precis som den oemotståndliga hälsningsfrasen på planeten Pandora. Så luta dig tillbaka i den fårskinnsklädda snöfåtöljen på isflaket, lägg märke till hur annorlunda stjärnhimlen ser ut här på södra halvklotet, och låt dom två pingvinernas dans med varandra och med ord bli brasan du värmer dig vid.

Björn & Navid

Döden, tvivel, vad är maskulinitet och hur funkar egentligen intuition? Kan det goda samtalet skingra det mörker som ibland hotar omsluta oss? I podden Björn & Navid tar vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Navid Modiri upp en rad olika existentiella ämnen som önskats av lyssnare över hela landet. I tankeväckande, varma och reflekterande samtal ger de båda sinsemellan olika männen inga färdiga svar, bara inspiration till hur vi alla kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra.

Society & Culture